"Peşmerge'nin Mahmur'a dönmesiyle IŞİD saldırıları azaldı"

.

PDK’nin Mahmur Sorumlusu Kirmanc Ebdullah,  Peşmerge Güçleri’nin Mahmur’a konuşlandırılmasından beri IŞİD teröristlerinin eylem ve hareketlerinin azaldığını söyledi.  

PDK’nin Mahmur Sorumlusu Kirmanc Ebdullah BasNews’e yaptığı açıklamada, Mahmur halkına en güzel destek ve samimiyetin 2 Peşmerge ve Irak ortak tugayının bölgeye yerleştirilmesi olduğunu söyledi.

PDK’li Kirmanc Ebdullah, Peşmerge Güçleri’nin Qereçux Dağı’na yerleşmesiyle birlikte IŞİD teröristlerinin eskisi kadar eylem yapamadıklarını ve hareket edemediklerini dile getirdi.  

IŞİD teröristlerinin özellikle gizli hücre yapılanmasına güvendiğini kaydeden Kirmanc Ebdullah, “Bundan ötürü IŞİD’e karşı sadece askeri alanda mücadele etmek yeterli olmayacaktır. Toplumsal, ideolojik, düşünce ve siyasi alanlarda da mücadeleye ihtiyaç var.  Sünni Arap vatandaşların sorunlarının çözülmelidir ki IŞİD bu sorunlardan istifade ederek halk içerisinde örgütlenmesin ve gizli hücreler kurmasın” dedi.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Kadı Muhamed'in Vasiyeti
İsrail'de "Filistinlilere idam" yasası meclisten geçti
Reuters: Binlerce ABD Askeri Bölgeye Ulaştı
New York Post, Trump ile müzakere eden İranlı yetkilinin adını açıkladı
Başbakan Barzani, ABD Enerji Bakanı ile Görüştü