Peşmerge Bakanlığı: Teröristler ağır bedel ödeyecek

.

 Peşmerge Bakanlığı dün gece Mahmur'da 9 Peşmerge ve 3 sivilin şehit düştüğü IŞİD saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Teröristler ve onlara destek verenler ağır bedel ödeyecek" dedi.

Bakanlığın açıklamasında, "Saldırının ardından Peşmerge Güçleri bölgede kısa sürede kontrolü ele aldı ve teröristler kaçtı" ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, şehitlerin ailelerine taziyelerini ileterek, "Şehitlerimizin kanı boşa gitmeyecek, teröristler ve onlara destek verenler bu saldırının bedelini ağır ödeyecek” dedi.

Açıklamada, Peşmerge Bakanlığı, Irak Savunma Bakanlığı ve Uluslararası Koalisyonun bu saldırıdan sonra hemen ortak operasyon başlatması ve bölgedeki güvenlik ve istikrarın devamı için gizli IŞİD hücrelerinin ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Dün gece gerçekleşen IŞİD saldırısında 9 Peşmerge ve 3 sivil şehit düşerken 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralandı.

Kurdistan Haberleri

Rojava'da entegrasyon tartışması: Statüden siyasi haklara
Occo Mahabad’ın Medlerden Günümüze Kürt Belleği Kitabı Çıktı
Musa Anter’den aşırı vergi talebi ve ajanlıkla suçlama belgeleri
Zeydi-Trump buluşmasında dikkat çeken ayrıntı: Neden yalnızdı?
Mekke Anlaşması: Husilere karşı Riyad'a destek toplantısı