Pentagon: İran'ın Hürmüz Boğazı mayınlarını temizlemek 6 ay alabilir

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın Hürmüz Boğazı'na döşediği mayınların tamamen temizlenmesinin altı aya kadar sürebileceğini Kongre'ye bildirdi.

Washington Post (WP) gazetesinin, ismini açıklamak istemeyen üç yetkiliye dayandırdığı habere göre, üst düzey Pentagon yetkilisi, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerine yaptığı gizli sunumda Hürmüz Boğazı'ndaki mayınların temizlenmesine yönelik tahmini süreci paylaştı.

Hürmüz Boğazı'nda mayın temizleme işlemlerinin 6 ay sürebileceğini ve ABD-İsrail/İran arasındaki savaş sona ermeden bu faaliyetlere girişilme olasılığının düşük olduğunu öne süren yetkililer, zaman çizelgesinin hem demokratlar hem de cumhuriyetçiler tarafından hayal kırıklığıyla karşılandığını aktardı.

Yetkililer, Kongre üyelerinin, İran'ın Hürmüz Boğazı çevresinde "20 ya da daha fazla" mayın yerleştirmiş olabileceği, ayrıca bazı mayınların GPS teknolojisiyle uzaktan yüzdürüldüğü, dolayısıyla mayın yerleştirme esnasında ABD güçlerinin bunları tespit etmekte zorlandığı konusunda bilgilendirildiğini öne sürdü.

Öte yandan Pentagon, WP'nin mayın temizleme faaliyetlerinin ne kadar sürebileceğine yönelik sorularını yanıtsız bıraktı.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri