Pençe Kilit Operasyonu: 10 noktaya asker indirildi

.

Rûdaw ajansının bölgeden aktardığı bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üç gün önce Metina Dağı’nda bulunan Dereluk, Nihêl ve Hêtîtê bölgelerinde harekat başlattı ve buralardaki 10 noktaya asker indirdi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesi”ndeki Metina'da 5 PKK’linin düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği kaydedildi. Dün yapılan açıklamada da 3 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel kaynaklar ise son üç gecedir dağlık Reşave, Elho ve Zilye köylerinin yakınlarından patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Kaynaklar, “Metina Dağı, Aşift tepesi ile Guherz ve Belave köyleri civarı sürekli bombalanıyor” bilgisini verdi. Guherz ve Belave köyleri civarına 12 top atışı yapıldığı bildiriliyor.

MSB, devam eden operasyonda dünden bu yana 8 PKK’linin hayatını kaybettiğini açıklarken, HPG ise 3 askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin de yaraladığını bildirdi.

Öte yandan MSB dün yaralanan bir askerin bugün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kurdistan Haberleri

SOL VE SOSYALİZMİN KEMALİZM İLE İMTİHANI
Haseke’de Kürtçe eğitim hakkı eylemine saldırı: Yaralılar var!
Amiri’den Şengal ve Ninova’daki ihtilaflı bölgelere ilişkin uyarı
1985 tarihli gizli belge: Irak uçakları Rojhilat’ta 50 evi bombaladı
Komela: Demokratik Entegrasyon yaklaşımı Kürtlerin ulusal haklarını yok sayıyor