PAK'tan 'kayyım' tepkisi

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi):Belediyelere Kayyum Atanması Seçmen İradesini Yok Sayan Anti Demokratik Bir Uygulamadır

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın 19.08.2019 tarihli  kararıyla, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine il valileri kayyum olarak  olarak atandı.

 

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde halkın oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları’nın görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması, halkın iradesini yok sayan, anti demokratik, kabul edilemez bir uygulamadır.

 

 

Kayyum atama kararının,  sürdürülen askeri operasyonlar, gözaltı, tutuklama, hapis ve kovuşturmalar gibi,  esas olarak hukuki değil,  hak ve özgürlüklere, demokrasiye karşıt, Kürt halkının iradesini yok sayan,  siyasi bir karar ve anlayışın ürünü olduğu açıktır.

 

Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi, Türkiye Devleti şiddete dayalı Kürt karşıtı çözümsüzlük siyasetinden vazgeçmeli;  hepimiz için esas alınacak yol, tüm sorunların diyalog yoluyla, siyasal, demokratik çözümü olmalıdır. Doğru ve makul olan budur. 19.08.2019

 

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Siyaset Haberleri

Mir Hazım Tahsin Beg: Binlerce Ezidi IŞİD’in elinde ve onlarca toplu mezar açılmadı
Şara Şam’da Barzani’yi dev Kürdistan bayrağıyla karşıladı
Suriye’de Kürtçe eğitim için yeni adım
İran Devrim Muhafızları’ndan Kürdistan Bölgesi’ne yeni sınır ihlali
Farhad Atruşi: Irak'ta savaş ve barış kararını hükümet değil silahlı gruplar veriyor