PAK: ‘Kürdistani İttifak’ Tüm Kürdistanlılara Kutlu Olsun

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistani İttifak’ın oluşturulmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı: ‘Kürdistani İttifak’ın oluşturulması tarihsel önemde bir adımdır.

Haber Merkezi

 

Güney Kürdistanlı partiler((PDK, YNK, Tevgera Goran, Partîya Komunîst, PDSK, Komela İslami, Yekgirtu İslami  ile Türkmen û  Süryani partileri) Irak Valilik seçimleri için ‘Kürdistanî İttifak’ı kurdular. Kerkük eski Valisi Ebdulrehman Mistefa’yı oybirliğiyle Kürdistani İttifak Listesi Başkanı seçildi. Kürdistani İttifak, Kerkûk, Diyala, Selahedîn ve Musul illerinde tek liste ile Valilik ve yerel seçimlere katılacaklar.

‘Kürdistani İttifak’ın oluşturulması tarihsel önemde bir adımdır.

‘Kürdistani İttifak’ın 140. Maddenin uygulanması ve 140. Madde kapsamındaki tüm Kürdistan topraklarının Kürdistan Bölgesi parlamento ve Hükümeti’nin sınırlarına dahil olmasında bir başlangıç olmasını diliyoruz.

‘Kürdistan İttifak’ın başta 140.madde kapsamındaki yerlerde yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere tüm Güney Kürdistanlı kardeşlerimizin yaralarının sarılmasında milli, yurtsever bir adım olmasını diliyoruz.

‘Kürdistani İttifak’ın Iraq Federe Anayasası’nın uygulanmasında ve Güney Kürdistan’daki federe kazanımların korunmasında, Kürdistan Bölge Hükümeti ve Parlamentosu ile birlikte, daimi bir direniş merkezi olmasını diliyoruz.

‘Kürdistani İttifak’ı oluşturan tüm partileri, tarafları sayın Ebdulrehman Mistefa’yı kutluyor, bu tarihi, milli, yurtsever adımlarında kendilerine başarılar diliyoruz.

01.10.2019

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

 

Siyaset Haberleri

Kemal Tolan ile Söyleşi: Êzidîliği Doğrudan Kaynağından Dinlemek -I-
Mitsotakis'ten Erdoğan'a: İttifak oluşturabiliriz
Mela Bahtiyar: Başkan Barzani, Kürt milletinin Lideridir
Irak'a nakledilen IŞİD'liler arasında 160 Türk vatandaşı
Başkan Barzani ve Bafıl Talabani ile görüştü: Cumhurbaşkanlığı ve Kabine Masada