PAK Gn. Bşk. Mustafa Özçelik: Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kadı Muhammed ve Arkadaşlarını Saygıyla Anıyoruz

.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik yayınladığı bir mesajla Qazî Muhammed ve arkadaşlarını andı.

"Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kadı Muhammed ve arkadaşları 31.03.1947 günü İran Devleti tarafından Doğu Kürdistan’ın Mahabad şehri, Çarçıra Meydanı’nda idam edildiler.

Kadı Muhammed’in yaşamı, şahsiyeti, duruşu, vasiyeti ve mahkemedeki savunması, aslında Kürdistani tutum, yol haritası ve düşünce tarzını bizlere sunuyor.

Kadı Muhammed’in vasiyeti, mahkemedeki savunması ve onurlu duruşu bugün de uygulamamız gereken tarihi ve ulusal görevlerimizi bizlere işaret ediyor, özgürlük mücadelemizde yolumuzu aydınlatıyor.

Kürdistan halkı Kadı Muhammed ve Kürdistan şehitlerini unutmayacak.

İdam edilişlerinin 76. Yıl dönümünde Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kadı Muhammed ve arkadaşlarıyla birlikte tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz."

31.03.2023

Mustafa Özçelik

PAK Genel Başkanı

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’ne bir gecede 15’ten fazla saldırı
Başkan Barzani’den Saldırılara Sert Tepki: 'Kürdistan Hedef Alınıyor'
Tom Barrack : Irak, Kürdistan Bölgesi’nin Gelirlerini Kısıtlıyor
Rojava Kürt Liderliği ve Mazlum Abdi, Neçirvan Barzani’ye Yapılan Saldırıyı Kınadı
Başkan Neçirvan Barzani: Evime yapılan saldırı şahsıma değil, anayasal makama yapılmıştır!