Neçirvan ve Mesrur Barzani’den Ekito Bayramı mesajı

.

Kurdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Asuri Babil Yılbaşı ve Ekito Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İkilinin ortak vurgusu ise, “Tüm bileşenleri temin ederiz ki Kürdistan Bölgesi her zaman olduğu gibi hepsinin vatanı olarak kalacak” şeklinde idi.

Neçirvan Barzani: Kürdistan hepsinin vatanı olarak kalacak

“Kürdistan Bölgesi, Irak ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm Keldani, Asuriye ve Süryani kardeşlerimizi Asuri Babil Yılbaşı ve Ekito Bayramını en içten şekilde kutluyorum. Kendilerine başarı ve huzur içinde bir bayram geçirmeleri temennisinde bulunuyorum” diyen Neçirvan Barzani, şunları ifade etti:

“Bu vesileyle Kürdistan’daki tüm dini ve milli bileşenler arasındaki eşitlik, hak, özgürlük, birliktelik, hoşgörü ve birbirini kabul etme kültürünün korunmasına vurgu yapıyoruz. Ayrıca Hristiyan kardeşlerimiz ile tüm bileşenleri temin ederiz ki Kürdistan Bölgesi her zaman olduğu gibi hepsinin vatanı olarak kalacak.

Ekito Bayramınız kutlu olsun, her yılınız mutlulukla geçsin.”

Mesrur Barzani: Hepimiz birlikte çalışmalıyız

Başbakan Mesrur Barzani de Asuri, Süryani ve Keldanilerin Ekito Bayramı’nı kutladı.

Asuri Babil Yılbaşı ve Ekito Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Başbakan Barzani, şu sözleri ifade etti:

“Ekito Bayramı ve Asuri Babil Yılbaşı dolayısıyla Kürdistan ve Irak’taki Keldani, Asuri, Süryani halkını tebrik ediyorum. Yeni yılın barış ve huzura ve tüm olumsuzların son bulmasına vesile olmasını diliyorum.

Kürdistan Bölgesi’nin aydınlık yüzlerinden biri de farklı dini ve milli bileşenler arasındaki barışçıl birlikte yaşamdır. Bu renklilik ve huzurun daha fazla gelişmesini umuyorum. Hepimiz Kürdistan’ın daha fazla gelişmesi için birlikte çalışmalıyız.

Ekito Bayramı kutlu olsun, bu bayramın her yıl mutluluk ve huzur içinde geçmesini diliyorum.”

Kurdistan Haberleri

Diyarbakır'da Vakıfbank sanayiciler yerine kayyuma kredi vermiş
Hangi ülkeler TikTok'a karşı nasıl önlemler aldı?
Vahap Coşkun: Birkaç gömlek büyük
Bursaspor, Diyarbakır’a zırhlı araçlarla girdi
Türkiye AB’nin 6 milyar Euro mülteci yardımını nasıl harcadı