Neçirvan Barzani’den DSG ve Suriye Yönetimi arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin açıklama

Neçirvan Barzani, Suriye Cumhurbaşkanı ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanı arasında varılan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, geleceğe yönelik uygun bir yol haritası ve istikrarlı bir geçiş sürecinin temeli olacaktır” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile DSG komutanı Mazlum Abdi arasında varılan anlaşmaya ilişkin X platformunda bir mesaj yayımladı.

Paylaşımında, Suriyelilerin anlaşmayı memnuniyetle karşılamasının, bölgedeki tüm halklar gibi barışçıl ve şiddetten uzak bir çözüme duyulan ortak arzuyu yansıttığını belirten Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Suriye’de barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik desteğini yineledi.

Ayrıca, Suriye’deki tüm bileşenlerin haklarının korunmasının önemine vurgu yapan Başkan Neçirvan Barzani, “Özgür ve gelişmiş bir Suriye’nin inşası için birlikte etkin bir şekilde çalışmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri