Neçirvan Barzani: Kürt halkı haklı davasının sadık bir destekçisini kaybetti

.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Mısırlı yazar ve araştırmacı Rajai Fayed'in vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında, Kürt halkı bir dostunu ve haklı davasının sadık bir destekçisini kaybettiğini söyledi. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Kürt dostu Mısırlı araştırmacı-yazar Rajai Fayed'in vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında Kürt halkının "haklı bir davanın destekçisi ve sadık bir dostunu kaybettiğini" belirterek ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kürtlerin yakın dostu ve yazarı kabul edilen Rajai Fayed, hayatının büyük bir bölümünü Mısır ve Arap dünyasında Kürt meselesini araştırarak ve konuşarak geçiren isimlerden biriydi.

Rajai Fayed, aynı zamanda Mısır Kürt Araştırmaları Merkezi'nin başkanıydı.

Kürt dostu yazar, 1943'te Mısır'ın Tanta kentinde dünyaya geldi. 1979'dan 1988’e kadar  Erbil'de yaşadı. Yazar Kürtlerin tarihi üzerine ayrıca Halepçe ve Enfal'e yönelik kimyasal saldırılarılara ilişkin araştırmalar yaptı.

Kurdistan Haberleri

Netanyahu’nun Washington’a sürpriz ziyaretinin perde arkası
Şam’ın yükselişi, Kürtlerin geri çekilişi: Suriye’de yeni dönem
Fesla Yusuf: ENKS, Kürtlerin taleplerini iletmek için Şam'a gitti
Kadın cinayetleri durmuyor: Bir ayda 22 kadın öldürüldü!
Orhan Kotan’ın Eseri 23 Yıl Sonra Yeniden Kürtçe Okuruyla Buluşuyor