Neçirvan Barzani: Kürt halkı haklı davasının sadık bir destekçisini kaybetti

.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Mısırlı yazar ve araştırmacı Rajai Fayed'in vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında, Kürt halkı bir dostunu ve haklı davasının sadık bir destekçisini kaybettiğini söyledi. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Kürt dostu Mısırlı araştırmacı-yazar Rajai Fayed'in vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında Kürt halkının "haklı bir davanın destekçisi ve sadık bir dostunu kaybettiğini" belirterek ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kürtlerin yakın dostu ve yazarı kabul edilen Rajai Fayed, hayatının büyük bir bölümünü Mısır ve Arap dünyasında Kürt meselesini araştırarak ve konuşarak geçiren isimlerden biriydi.

Rajai Fayed, aynı zamanda Mısır Kürt Araştırmaları Merkezi'nin başkanıydı.

Kürt dostu yazar, 1943'te Mısır'ın Tanta kentinde dünyaya geldi. 1979'dan 1988’e kadar  Erbil'de yaşadı. Yazar Kürtlerin tarihi üzerine ayrıca Halepçe ve Enfal'e yönelik kimyasal saldırılarılara ilişkin araştırmalar yaptı.

Kurdistan Haberleri

'Mücteba Hamaney, İran ile ABD arasındaki mutabakata yeşil ışık yaktı'
Irak’ta üst düzey yetkililere suikast planı: 15 gözaltı
KDP-S’den 69. yıl mesajı: Barzani çizgisindeki mücadele sürecek
Kürt Öncüleri Derneği Başkanı Ali Çeven Diyarbakır’da PWK’yi Ziyaret Etti
Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosluğu 15 yılın ardından tekrar açıldı