Neçirvan Barzani: Kadınların mücadelesiyle gurur duyuyoruz!

.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, kadınların toplumdaki konumuna vurgu yaptı.

Barzani, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların eşitlik ve adalet mücadelesine tam destek verdiklerini söyledi. Barzani, “Kadınlar, Kürdistan’da siyasi mücadele meydanından başlayarak hayatın her alanında cesaretini ve direncini kanıtlamıştır” dedi.

Mesajında, “Kürdistan’daki kadınların elde ettiği başarılar ve konumlarıyla gurur duyuyoruz, ancak haklarını güvence altına almak ve onları şiddet ile ayrımcılıktan korumak için daha fazla çaba gerekiyor” diye de belirtti. 

Neçirvan Barzani, Kürt kadınlarının tarih boyunca sergilediği mücadeleci ruha dikkat çekerek, “Kadınlar, Kürdistan’da siyasi mücadele meydanından başlayarak hayatın her alanında cesaretini ve direncini kanıtlamıştır. Kadınlara yönelik şiddetin sona erdirilmesi, haklarının korunması ve eşit katılım sağlayabilecekleri bir ortamın oluşturulması hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Barzani, “Kadınların hakları için mücadele eden herkese selam olsun, şiddetin kurbanı olanların ruhu şad olsun. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” sözlerine yer verdi.

Kurdistan Haberleri

Suriye'deki Kürt partilerinden 'Savaş Çadırı' tepkisi
Apocu Hareket Silahlı Gücünü Türkiye’nin çıkarlarına göre mi konuşlandırıyor?
Avrupa yanıyor: Çeyrek milyon insan tahliye edildi
Gülistan Doku soruşturması: Tutuklanan Handan Sonel'in ifadesi ortaya çıktı
"Irak'ta Zeydi'ye suikast alarmı: Silahsızlanma planı gerilimi artırdı"