Neçirvan Barzani ‘Ezidi Soykırım Günü’ kararını onayladı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamentosu’nun 3 Ağustos’u “Ezidi Soykırım Günü” olarak kabul ettiği kararı onayladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamentosu’nun 3 Ağustos’u “Ezidi Soykırım Günü” olarak kabul ettiği kararı onayladı.

Kürdistan Parlamentosu, 3 Ağustos 2019 tarihinde Ezidi katliamı kubanlarına saygı amacıyla aldığı karar ile 3 Ağustos’u “Ezidi Soykırım Günü” olarak ilan etmişti.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamentosu’nun 3 Ağustos’u “Ezidi Soykırım Günü” olarak kabul ettiği kararı bugün imzaladı.

Kürdistan Bölgesi başkanı tarafından imzalanmasının ardından karar bugün resmi olarak yürürlüğe girdi.

IŞİD mensupları 3 Ağustos 2014'te, Ezidi Kürtlerin yaşadığı Musul’un Şengal ilçesi ve çevresini işgal ederek yaklaşık 2 bin Ezidi Kürt’ü katletmiş, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 6 bin 410 kişiyi de kaçırmıştı.

Siyaset Haberleri

Irak’ta hükümet ile silahlı gruplar arasında yeni gerilim
Başkan Barzani: Kürdistan birlikte yaşamın beşiği olmaya devam edecek
Neçirvan Barzani: Suriye için tarihi bir fırsat var
Suriye Cumhurbaşkanlığı’ndan Neçirvan Barzani-Ahmed Şara görüşmesine dair açıklama
ENKS: Neçirvan Barzani’nin Şam ziyareti Kürtler için tarihi bir adım