Morozov: Rusya İncirlik Üssünü Kullanabilir

Morozov: Rusya İncirlik Üssünü Kullanabilir

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komite ÜyesiIgor Morozov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye Rus Hava Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonları için İncirlik Hava Üssü'nü kullanmasına izin verebilir. Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rusya'ya doğru atacağı adımların devamı olabilir" ifadesini kullandı.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da Türkiye'nin kısa zaman önce Erdoğan ile Putin'in St. Petersburg'daki görüşmesinin ardından böyle bir karar alabileceğini belirtti.

Ozerov, Erdoğan'ın Türkiye'nin Rusya'yı, Suriye'de terörle mücadele konusunda desteklemeye hazır olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Rusya'nın İncirlik hava üssüne ihtiyacı olmayabilir, fakat bu karar Türkiye'nin Rusya ile terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazır olduğunun sözde değil gerçek olduğunu kanıtlayacak" dedi.

Siyaset Haberleri

İran: Neçirvan Barzani'nin evine yönelik saldırı bize ait değildi
Macron: Rusya’nın saldırıları karşılıksız kalmayacak
Trump: ABD, Danimarka ve Grönland ile süresiz güvenlik anlaşmasına vardı
ABD Dışişleri'nden Irak'tan çekilme açıklaması
Savaş ve Barış Konusunda, Kuzey (Bakur), Güney’in (Başur’un) Deneyimini Görmeli!..