Mızraklı Tebligatı İmzalamadı: Onursuzluk Addederim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Selçuk Mızraklı, görevden alınmalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı belgesini imzalamadığını söyledi, "Belgeye 'bana bu iradeyi veren halk adına imzalamayı bir onursuzluk addederim' yazdım" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Selçuk Mızraklı, görevden alınmalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı belgesini imzalamadığını söyledi, "Belgeye 'bana bu iradeyi veren halk adına imzalamayı bir onursuzluk addederim' yazdım" dedi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan baskın ardından görevden uzaklaştırılan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, sabah saatlerinde belediye binasına girdi.

Mızraklı, çıkışta basına yaptığı açıklamada kendisine tebliğ edilen İçişleri Bakanlığı tebligatını, "Bana bu iradeyi veren halk adına imzalamayı bir onursuzluk addederim" şehri düşerek imzalamadığını açıkladı. 

Polisten "Mesai başlamadı" engeli

Mezopotamja Ajansı'nın haberine göre belediye binasına girişleri engellenen Mızraklı ve beraberindeki heyete, polis "Mesai başlamadı" dedi.

Uzun süreli bekleyiş ardından içeri giren, bakanlık kararıyla ilgili "19 Ağustos Türkiye'deki demokrasi değerleri, hukuk rejimi, adalet kavramı, seçmen iradesi gibi temel kavramlar açısından bir kere daha yerle yeksan edildi" ifadelerini kullandı. 

"Hukuk normları dahilinde kabul edemem"

Diyarbakır Vali Yardımcısı ile birlikte belediye binasına girdikten sonra görevden uzaklaştırıldığına dair İçişleri Bakanlığı belgesinin kendisine imzalatılmak istendiğini söyleyen Mızraklı, şöyle devam etti:

"Belgeye 'bana bu iradeyi veren halk adına imzalamayı bir onursuzluk addederim' yazdım. İmza koymadım.

"Çünkü benim inandığım anayasa ve hukuk değerleri, hepsinin en üstünde olan halk iradesine rağmen bir işlem tesis edilmişti. Bu işlemi hukuk normları dahilinde kabul etmem mümkün değil."

"Atanmışların sistemi meşru değildir"

Mızraklı, belediye binasında yaptığı incelemelere ilişkin ise şunları söyledi:

"Her taraf adeta bir polis ordusu tarafından girilmişti. Vali yardımcısı bana refakat etti. Her yer soğumuştu. Her yer küskünleşmişti. Eğer siz toprak ile bitkiyi bir birinden ayırdığınız zaman, bitki solmaya başlarsa, duvarlar solmuş gibi görünecektir.

"Halk iradesine yaslanmadığı sürece atanmışların kuracağı hiç bir sistem halk nezdinde meşru olmayacaktır. Bundan sonra oradaki varlık halk nezdinde meşru değildir."

Siyaset Haberleri

Bir nankör, bir dilbaz ve Türk-Amerikan didişmesi
AP Türkiye Raportörü Amor: “AB’nin sorunu Türkiye’yle değil Erdoğan’la
Fehim Taştekin: Bağdat’ın çözümü: PKK’ye siyasi mültecilik!
Bu yıl, Ermeni Soykırımı’nın 109. yıldönümü
Almanya'da Steinmeier'e 'Erdoğan ile açık konuş' çağrısı!