Mısır'da helikopter düştü: 7 ölü

.

İsrail basını, Mısır’daki Sina Yarımadası’nda bir helikopterin düştüğünü ve 7 kişinin öldüğünü duyurdu.

Mısır'ın Sina’daki Sina Yarımadasında Çokuluslu Kuvvetler ve Gözlemciler Genel Müdürlüğüne (MFO) ait bir helikopterin düştü.

İsrail basınında yer alan habere göre, AFP’ye konuşan İsrailli bir kaynak, 7 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni ise henüz bilinmediğini söyledi.

İsrailli kaynak, kazada hayatını kaybedenlerden beşinin Amerikalı, birinin Fransız ve diğerinin Çek olduğu bilgisini paylaştı.

Çokuluslu Kuvvetler ve Gözlemciler Genel Müdürlüğü yetkililerinden Brad Lynch de kazaya ilişkin haber aldıklarını ancak ölümlerle ilgili hiçbir ayrıntıya sahip olmadıklarını söyledi.

Merkezi Roma'da bulunan MFO, 1979'da İsrail ve Mısır arasında imzalanan anlaşmanın denetlenmesi için kuruldu ve 1982'de Sina Yarımadası'nda bir askeri birlik olarak göreve başladı.

 

Ortadoğu Haberleri

Herkesin aklındaki soru: Gazze'yi kim yönetecek?
Suriye ve İsrail arasındaki güvenlik anlaşması: Olasılıklar ve zorluklar
'Türkiye-Fransa rekabeti, Şam-Suriye Kürtleri müzakerelerini zorluyor'
Washington’dan Tahran’ın petrol ticaretine darbe
İran'ın önündeki 4 acı nükleer seçenek - Mişel Ebu Necm *