Mihraç Miroğlu'na çarpan polis, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

.

Şırnak'ta 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu'nu ezerek ölümüme neden olan zırhlı araç sürücüsü polis, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde 3 Eylül akşamı bisiklet süren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nu zırhlı araç ile ezen ve ölümüne neden olan polisin, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmanın “Ölümlü trafik kazası” gerekçesiyle başlatıldığı öğrenildi. Yaşanan ölüme rağmen gözaltına alınmadığı öğrenilen polis memurunun ifadesi olaydan ancak 3 gün sonra, bugün alındı. Mevcutlu olarak adliyeye getirilen polis memuru, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.  

HIZLI GİTMEDİĞİNİ SAVUNDU

Sürücü polisin ifadesinde, zırhlı araçla hızlı gitmediğini savunup, “Bilerek yapmadım, böyle sonuçlanmasını istemezdim” dediği öğrenildi. Soruşturma dosyanın bir örneği kusur oranının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Savcı, Miraç ailesinin ifadesine ise henüz başvurmadı. Ailenin önümüzdeki günlerde ifadesinin alınması bekleniyor. 

Kurdistan Haberleri

Mazlum Abdi Avrupa Turuna Çıkıyor
Başkan Barzani, Trump’ın Özel Temsilcisi Barrack’ı Erbil’de Kabul Etti
Neçirvan Barzani ile Mazlum Abdi, Suriye'deki Kürtlerin durumunu görüştü
Neçirvan Barzani, Mazlum Abdi ve Tom Barrack'tan ortak mesaj:
Neçirvan Barzani–Tom Barrack görüşmesinin ayrıntıları paylaşıldı