Mesrur Barzani: Irak’ta sorunların çözümü için olumlu rol oynuyoruz

Başbakan Mesrur Barzani, Irak’ta huzurun sağlanmasına önem verdiklerini belirterek, “Kürdistan Bölgesi, Irak’ta sorunların çözümünde olumlu bir rol oynuyor” dedi.

Haber Merkezi- Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesur Barzani başkent Erbil’de ABD’nin Irak Büyükelçisi Matthew Tueller ile bir araya geldi.

Görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmeleri ele alındı.

Irak’ta huzurun önemine vurgu yapan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ta sorunların çözümünde olumlu bir rol oynadığını belirtti.

Matthew Tueller de başta 2020 bütçesi olmak üzere, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümet arasındaki karşılıklı anlayışla devam eden müzakereleri desteklediklerini belirtti.

ABD’li Büyükelçi, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye bağlı olduğunu vurguladı.

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var