Merdan Yanardağ, tutuklandı

.

Gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Cevap programında yaptığı konuşmalar nedeniyle “Terör örgütünü övme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Siverek’te çocuğa cinsel istismarda bulunan zanlı tutuklandı

Ardınsan gözaltına alınan Yanardağ, geceyi nezarethanede geçirdi. Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne getirilen Yanardağ, öğle saatlerinde savcıya ifade verdi. İfade işlemlerinin bitmesinin ardından Merdan Yanardağ tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Mahkeme Yanardağ’ın tutuklanmasına karar verdi.

Yanardağ, TELE1'de yaptığı bir konuşmada, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir" demişti.

Kurdistan Haberleri

YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir
Irak Başbakanı: Şii milisler silah bırakmak için Türk askerinin çekilmesini istedi
Şoreş İsmail: Peşmerge artık birleşik ve profesyonel bir ordu
Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı: Peşmerge Bakanlığı dışındaki her güç milistir
Fransa ve İngiltere'den Suudi Arabistan'a askeri destek