Mazlum Abdi: Suriye Cezaevlerinde 1070 Tutuklu Var

.

(DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, tutuklu ve kayıp aileleriyle yürüttüğü toplantıda, Suriye Cumhurbaşkanı’nın tutukluların durumu ile ilgili taahhütte bulunduğunu açıkladı.

Abdi, toplantıda Suriye cezaevlerinde hem sivillerin hem de DSG mensuplarının bulunduğu toplam 1070 tutuklu olduğuna dikkat çekti. Konunun öncelikli olduğunu vurgulayan Abdi, hiçbir koşulda göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Mazlum Abdi, DSG’nin sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, tutukluların önümüzdeki dönemde ailelerine geri döneceklerini kaydetti. Son günlerde her iki tarafın bazı tutukluları, sorunun çözümüne yönelik pratik adımlar kapsamında serbest bıraktığı bildirildi.

Abdi, tutuklular meselesinin anlaşmanın temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, Suriye Cumhurbaşkanı’nın bu taahhüdü anlaşma imzalandıktan sonra da teyit ettiğini söyledi.

Kurdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi sınır hattında güvenlik değişimi:
İlham Ahmed: Yarın bir grup esir serbest bırakılacak
Halep'te Kürt aile katledildi
ABD, güvenlik riski nedeniyle Adana’daki diplomatik personelin bir kısmını tahliye ediyor
Türkiye, Kıbrıs'a 6 adet F-16 konuşlandıracak