Mazlum Abdi: Ankara Ziyareti İçin Hazırlıklar Sürüyor, Öcalan Görüşmesi Gündemde

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Ankara’ya olası bir ziyaret ve Abdullah Öcalan ile görüşme ihtimalinin gündemde olduğunu belirtti.

Mazlum Abdi, The Monitor’a verdiği röportajda hem siyasi hem de askeri düzeyde önemli mesajlar verdi. Abdi, Ankara’ya yapılması planlanan olası bir ziyaret için hazırlıkların sürdüğünü ve bu süreçte çeşitli temasların değerlendirildiğini söyledi. Ayrıca Abdullah Öcalan ile görüşme ihtimalinin de gündemde olduğunu ifade etti.

Abdi, DSG ile Şam yönetimi arasındaki entegrasyon sürecinin devam ettiğini belirterek, 15 bin civarında yerel güvenlik gücünün devlet kurumlarına entegre edilmesinin planlandığını söyledi. Bu süreçte, Kürt bölgelerinin idari özelliklerinin korunmasının da anlaşma kapsamında yer aldığı vurgulandı.

Abdi’ye göre, entegrasyon tamamlanana kadar DSG sahadaki varlığını sürdürecek, ancak süreç tamamlandıktan sonra mevcut yapının tamamen feshedilmesi öngörülüyor. Güvenlik güçlerinin maaşlarının Suriye devleti tarafından ödeneceği, yerel yönetimlerin ise sınır gelirleri, vergiler ve petrol gelirlerinin bir kısmı üzerinden finanse edileceği ifade edildi.

Mazlum Abdi ayrıca Şam yönetimi ile ilişkilerin özellikle entegrasyon sürecini ilerletmek için yoğunlaştığını, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile temasların sürdüğünü ve anlaşmalar tamamlanırsa bölgeye ziyaret davetinin yeniden gündeme gelebileceğini aktardı.

Açıklamada dikkat çeken bir diğer başlık ise Nusaybin sınır kapısına ilişkindi. Daha önce bir olay nedeniyle kapatılan geçiş noktasının yeniden açılması konusunda anlaşmaya varıldığı ve kısa süre içinde faaliyete geçirilmesinin beklendiği bildirildi.

Kurdistan Haberleri

Erbil'deki Rojhilatlı Partilerin Kamplarına İHA Saldırısı
Hamaney’in Temsilcisi: Bahreyn İran’ın Toprağıdır, Geri Alınmalı
Mezopotamya kil tabletleri çözüldü
ENKS ve PYD Anlaştı: Suriye Seçimlerinde Kürt Birliği
ABD'den Hamas'a çağrı: Gazze'den çekil ve silahlarını bırak