Mardin'de ve Diyarbakır'da Eylem Yasağı

Üç büyükşehir belediyesine kayyum atamasından sonra Mardin'de 30, Diyarbakır'da 15 günlük eylem ve etkinlikler yasaklandı. Van'da ise eylem ve etkinlik yasakları bugün 1003. gününde.

Üç büyükşehir belediyesine kayyum atamasından sonra Mardin'de 30, Diyarbakır'da 15 günlük eylem ve etkinlikler yasaklandı. Van'da ise eylem ve etkinlik yasakları bugün 1003. gününde.

 

İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alıp yerlerine kayyum atamasından sonra Mardin'de 30, Diyarbakır'da 15 günlük eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Van'da 15 Temmuz 2016'daki kayyım atamasının ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek 21 Kasım 2016 tarihinde alınan eylem ve etkinlik yasağı ise bugün 1003. gününe girdi.

Dün Diyarbakır'da HDP'nin yapmak istediği yürüyüş ve basın açıklaması polisin sert müdahalesi ile sonuçlanmıştı. Bugün ise HDP'nin yapacağı açıklama öncesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne çıkan tüm yollar kapatıldı. Açıklama için şehir dışından gelenlere izin verilmedi. Eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleri ve tüm belediye eşbaşkanlarının katılımıyla yapacağı açıklama öncesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binası ve çevresi polis ablukasına alındı.

Siyaset Haberleri

Rusya büyükelçisi Alman Dışişleri'ne çağırıldı
Süveyda'da İHA saldırısı: Askeri araç vuruldu
ABD Kongre üyesi: Suriye’nin adı sadece 'Suriye Cumhuriyeti' olmalı
ABD’li eski kongre üyesi: Kürtler, Amerika’nın Ortadoğu’daki en önemli müttefikidir
Suriye Alevileri Birliği Başkanı: Bizi öldüren bir yönetimden ne talep edebiliriz ki?