Maraş’ın havadan görüntüsü; Şehrin yarısı yok olmuş!

.

Depremin vurduğu Maraş merkez havadan görüntülendi. Görüntülerde konuşanların şehrin yarından çoğunun yerle bir olduğunu söylediği görülüyor.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kent merkezi havadan görüntülendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, şehirde büyük bir yıkım yaşandığı görülüyor.

Görüntülerde konuşan kişi, “İnanılmaz bir şey. Yarısı yok mu bu şehrin?” diyor.

Diğer bir kişi ise, “Evet, Maraş. Gördüğünüz gibi komple yıkılmış. Şehrin saü tarafı tamamen yıkılmış” diye ekliyor.

5 bin 894 kişi hayatını kaybetti

Pazartesi (6 Ocak) sabaha karşı saat 04.17'de Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Depremler; Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu.

Kurdistan Haberleri

Mesud Pezeşkiyan’ın Oğlu’ndan Savaş Günlükleri: “Hiçbir Şey Normal Değil”
Talabani’den ABD İddialarına Net Yanıt: 'Silahlandırma İddiaları Doğru Değil'
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Kara harekâtı olmadan hedeflere ulaşabiliriz
Yeni Anayasa süreci ilk somut adımla başladı Türk Milleti mi, Türkiye halkı mı?
ABD’ye 'Tayvan modeli' çağrısı: ABD, Kürdistan Bölgesi’ne hava savunma desteği sağlamalı