MAKÖV: Var olan imkanlarımızı deprem mağduru kardeşlerimizle paylaştık

.

06.02.2023 tarihinde halkımızın yoğun olarak yaşamış olduğu bölgemizde meydana gelen, büyük bir yıkım acı ve mağduriyete sebep olan deprem felaketinden dolayı bölgede yaşayan halkımızla beraber olacağımızı daha önce beyan etmiştik.

Dolayısıyla MAKÖV var olan kısıtlı imkanlarıyla bölgede yaşayan insanlarımıza nakit olarak 85.000 lira yardımda bulunmuş ayrıca evleri tahrip olmuş olan üç Kürd ailesinin Ağrı ve İstanbul’daki evlerimize yerleştirerek imkanlarımız oranında kendileriyle yüreğimizi ve imkanlarımızı paylaşmış olduk.

Bölgeye göndermiş olduğumuz yardımları insanlarımıza ulaştıran ve bu konuda bizlere mağdur üç ailenin tespiti için yardım eden dostlarımıza minnet borcumuzu belirtmek istiyoruz. MAKÖV çekirdek bir aile vakfıdır, dolayısıyla imkanlarımız bu kadardır. Gönül daha fazlasını yapmak isterdi ancak az veren candan çok veren maldan diye atasözümüze sığınarak tüm halkımızın acısını yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyoruz. Keşke imkanlarımız daha fazla olsaydı ve Kürd halkıyla paylaşabilseydik.

XWEDÊ KESİ BE KES NEKE

Saygılarımızla.

MAKÖV: Mağdur Kürd Öğrencileriyle Dayanışma Vakfı adına

M. Hüseyin Taysun

Kurdistan Haberleri

Mesud Pezeşkiyan’ın Oğlu’ndan Savaş Günlükleri: “Hiçbir Şey Normal Değil”
Talabani’den ABD İddialarına Net Yanıt: 'Silahlandırma İddiaları Doğru Değil'
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Kara harekâtı olmadan hedeflere ulaşabiliriz
Yeni Anayasa süreci ilk somut adımla başladı Türk Milleti mi, Türkiye halkı mı?
ABD’ye 'Tayvan modeli' çağrısı: ABD, Kürdistan Bölgesi’ne hava savunma desteği sağlamalı