Maenza: Dini özgürlük tüm dünyaya genişletilmeli, dünya Kürdistan Bölgesi'ne bakmalı

.

Uluslararası Din Özgürlüğü Sekreterliği Başkanı Nadine Maenza, “Kürdistan Bölgesi'nde tüm dinler ve topluluklar bir arada yaşıyor. Dini özgürlük tüm dünyaya genişletilmeli, dünya Kürdistan Bölgesi'ne bakmalı” ifadelerini kullandı.

Nadine Maenza, Kürdistan Bölgesi’ndeki dinsel birlikte yaşam örneğinin tüm dünyaya yansıması gerektiğini söyledi.

K24’ün canlı yayın konuğu olan ABD merkezli Uluslararası Din Özgürlüğü Sekreterliği Başkanı Nadine Maenza, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti şunu bilmeli ki, Kürdistan Bölgesi'nde dinsel bir arada yaşama konusunda yaşananlar çok önemli” dedi.

Maenza, Kürdistan Bölgesi’nde Birlikte Yaşam Haftası'nın ilanının, insanları dünyada birlikte yaşamaya ve daha fazla din özgürlüğüne sahip olmaya teşvik etmekte olduğunu bildirdi.

“Kürdistan Bölgesi'nde tüm dinler ve topluluklar bir arada yaşıyor. Bu birliktelik örneğinin tüm dünyaya yansımasını istiyoruz” diyen Maenza, “Dini özgürlük tüm dünyaya genişletilmeli, dünya Kürdistan Bölgesi'ne bakmalı” ifadelerini kullandı.

Kurdistan Haberleri

Netanyahu’nun Washington’a sürpriz ziyaretinin perde arkası
Şam’ın yükselişi, Kürtlerin geri çekilişi: Suriye’de yeni dönem
Fesla Yusuf: ENKS, Kürtlerin taleplerini iletmek için Şam'a gitti
Kadın cinayetleri durmuyor: Bir ayda 22 kadın öldürüldü!
Orhan Kotan’ın Eseri 23 Yıl Sonra Yeniden Kürtçe Okuruyla Buluşuyor