Liderlerden Ramazan Bayramı mesajı

.

Kürdistan Bölgesi liderleri, Ramazan Bayramı’nı yayımladıkları mesajlarla kutladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bayramın güzellik, huzur ve istikrara vesile olmasını dileyerek “Ramazan Bayramı'nın gelişi vesilesiyle başta onurlu şehit aileleri olmak üzere Kürdistan, Irak ve tüm dünyadaki Müslümanları en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bayramın kendimizi gözden geçirmek için bir fırsata dönüştürülmesi çağrısı yapan Neçirvan Barzani, “Saygı, birlik, sevgi ve barış için yeni bir sayfa açalım” ifadelerine yer verdi.

Neçirvan Barzani, bayram mesajı aracılığıyla siyasi taraflara da bir çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

“Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki siyasi güçler ve partiler, bayramı siyasi düzeyde birlik ve beraberliğin yeni başlangıcı hâline getirmeli, birlikte çalışmalı, sorunları ve çatışmaları çözmelidir. Halkımız ve ülkemiz için daha iyi bir bugün ve gelecek sağlamak için hep birlikte çalışalım.”

Başbakan Mesrur Barzani ise “Bayramınızı huzurlu ve mutlu bir ortamda geçirmenizi diliyorum” diyerek başta “kahraman Peşmerge, iç güvenlik güçleri, şehit ve Enfal mağdurlarının onurlu aileleri” olmak üzere Kürdistan, Irak ve dünyadaki Müslümanların bayramını kutladı.

“Bu bayramın Kürdistan’daki tüm topluluklara mutluluk, refah, barış ve birlik getirmesini; dünyada barış ve huzuru tesis etmesini temenni ediyorum” diyen Başbakan Barzani, “Bayramınız kutlu olsun, daima mutlu kalın” ifadeleriyle mesajını bitirdi.

Kurdistan Haberleri

YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir
Irak Başbakanı: Şii milisler silah bırakmak için Türk askerinin çekilmesini istedi
Şoreş İsmail: Peşmerge artık birleşik ve profesyonel bir ordu
Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı: Peşmerge Bakanlığı dışındaki her güç milistir
Fransa ve İngiltere'den Suudi Arabistan'a askeri destek