Libya Ulusal Ordusu: Türkiye Libya'ya silah sevkiyatı yapıyor

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Mismari, Türkiye tarafından Trablus'un doğusunda bulunan Misrata Limanı üzerinden silah ve askeri araç sevkiyatı yapılarak ateşkesin ihlal edildiğini açıkladı.

Haber Merkezi - General Halife Hafter, komutasındaki Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye tarafından başkent Trablus'un 200 kilometre doğusunda bulunan Misrata Limanı üzerinden silah ve askeri araç sevkiyatı yapıldığının saptandığını açıkladı.

'SİLAH YARDIMI İLAN EDİLEN ATEŞKESİN İHLALİDİR'

Mismari'nin konuya ilişkin açıklamasında,  Libya Ulusal Ordusu'na bağlı istihbarat birimlerinin tespit ettiği silah yardımının ateşkes ihlali anlamına geldiğini söyledi:

"İstihbarat birimleri, batı bölgedeki terörist grupların ve silahlı çetelerin savaş potansiyeline destek vermek için Türkiye’den Misrata deniz limanı üzerinden silah ve askeri araç sevkiyatının yapıldığını saptadı. Açıkça ve tüm uluslararası toplumun gözü önünde yapılan bu yardım, ilan edilen ateşkesin ihlalidir. Ordu birlikleri saatlik olarak durumu takip ederek ve değerlendirerek, şimdiye kadar buna tepki vermedi." 

 

Siyaset Haberleri

Suudi Arabistan'a F-35 satışına ABD'den onay
Kays Xezali: 'PKK’nin yaptığı gibi silah teslim etmeyiz'
John Bolton: ABD’nin Iraklı Kürtleri yüzüstü bırakması İran’ın işine yarıyor
İran'dan ABD hedeflerine misilleme saldırısı
İran Devrim Muhafızları hükümete karşı çıktıkları gerekçesiyle 23 komutanı görevden aldı