Kürtlerin hakları yeni anayasada yer almalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kürtlerin haklarının yeni yazılacak Suriye Anayasası’nda yer alması gerektiğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kürtlerin haklarının yeni yazılacak Suriye Anayasası’nda yer alması gerektiğini söyledi.

Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kürtlerin Suriye’nin asli unsuru olduğunu ve Kürtlerin haklarının Suriye Anayasası’nda yer alması gerektiğini belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (HSD), Suriye’nin bütünlüğüne inandığını söyleyen Lavrentyev, “HSD, Suriye’nin kuzey ve doğusundaki bölgeleri IŞİD’ten kurtardı. Bu iyi bir şey ancak bu bölgeler Suriye Hükümeti’nin kontrolüne geçmeli” dedi.

Lavrentyev, “O bölgedeki Kürtler Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyor. Bu sebeple Kürtlerin haklarını elde etmeleri için biz Kürtlerle Suriye Hükümeti arasındaki müzakereleri destekliyoruz. Bu konuda bizim Kürtlere yönelik tutumumuz diğer devletlerin tutumundan farklı” ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

15 barodan Kobanê Davası açıklaması: Toplumsal barışı bozma riski barındırıyor
AP Türkiye Raportörü Amor'dan Kobanê kararına Mehmet Şimşek'li tepki: Neden başarısız olduğunu anlatıyor
Kobanê Davası'nın ardından: 14 ilde eylem ve etkinlikler 4 gün süreyle yasaklandı
Erdoğan tutuklu 28 Şubat generallerinin cezalarını kaldırdı
Kobanê Davası'nda Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a hapis