Kürtçe hizmet verdiği için ev hapsi alan esnaf depremde dışarı kaçamadı: 'Telefonla aradım, izin vermediler'

.

Diyarbakır'da kafeteryasında Kürtçe hizmet verdiği için ev hapsine alınan Ramazan Şimşek, Malatya merkezli 5,9’luk depremde dışarı çıkamadı.

Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10:46'da yerin 10 kilometre derinliğinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır ve çevre illerde de hissedildi.

Depremin yarattığı panik nedeniyle, Diyarbakırlılar sokaklara çıktı.

Amida Haber'in aktardığına göre 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’ndan dolayısıyla kafesinde Kürtçe hizmet vereceğini duyurması üzerine ev hapsine çarptırılan Ramazan Şimşek depremde dışarı çıkamadı. Depremi fazla hissetmediğini belirten Şimşek, dışarı çıkma izni almak için yetkilileri aradı.

Şimşek şunları anlattı: “Depremden sonra dışarı çıkıp çıkamayacağımı öğrenmek için yetkilileri aradım. 'Burada deprem yaşandı dışarı, dışarı çıkmam problem olur mu' dedim.

Bana, ‘Deprem zaten bitmiş korkulacak bir durum yok, dışarı çıkma’ dendi. Tedirgin olduğunu söylediğinde ise, telefondaki yetkilinin kendisine, ‘tekrar olursa çıkarsın’ dedi. Açıklama karşısında ben de evimde oturdum. Tabi halen de çok tedirginim.”

Kurdistan Haberleri

Kürt partilerden Bağdat'ta ortak bildiri: Kürdistan’a saldırılar devletin otoritesini sorgulatıyor
Erbil Valisi: Bu gece Erbil’e 17 İHA saldırısı düzenlendi
Bölgesel savaşın yeni cephesi Irak mı?
ABD, Rojava’daki En Büyük Üssüne Hava Savunma Sistemi Konuşlandırdı
İran Cumhurbaşkanı: Savaşı Bitirmek İçin 3 Şartımız Var