Kürt ve Sunni Fraksiyonlar, Irak Parlamentosu toplantısına katılmayacak

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Fraksiyanu Başkanı Viyan Sebrî yaptığı açıklamada, Kürt ve Sunni Fraksiyonlarının bugünkü Irak Parlamentosu olağanüstü toplantısına katılım sağlamayacaklarını belirtti.

 

Haber Merkezi- Irak Parlamentosu bugünkü olağanüstü tolantısında Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mihendisi’nin ABD tarafından öldürülmesini gündemine alacak.

PDK Fraksiyonu Başkanı Viyan Sebrî’nin Basnews’e yaptığı açıklamada bugünkü Irak Parlamentosu oturumuna Kürt ve Sunni Fraksiyonlarının katılım sağlamayacaklarını belirtti.

Viyan Sebrî açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Kürdistan Bölgesi Başkanı açıklamasında, Kürtler mevcut yaşanan atmosferi ayrıntılı olarak analiz etmeden kararlarını vermeyeceklerini belirtti. Kürtler, Irak’ın yabancı ülkelerin birbirleri ile olan çelişkileri nedeniyle tasfiye etme ortamına dönüşmesini istemiyor.”

Irak Parlamentosu’nun Kürt Milletvekillerinden Şêrwan Dûpirdanî’nin Basnews’e yaptığı açıklamada, Irak parlamentosu’nda bulunan Kürt Fraksiyonlarının aldığı karar gereği bugünkü Irak Parlamentosu’nun olağanüstü toplantısına katılmayacaklarını ifade etti.

  

Basnews

Siyaset Haberleri

Washington Post analizi: İran savaşı Türkiye-İsrail rekabetini derinleştirdi
Haseke Vali Yardımcısı: 1500 aile daha Afrin’e dönüyor
KDP ve Komel görüşmesi sonrası ortak açıklama: Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları önceliğimiz
Başkan Barzani: Peşmerge olmak en büyük onurdur
Pekin’de kritik zirve: Çin ve Rusya’dan 20 anlaşma