Kürt tutsaklardan açlık grevi

Doğu Kürdistan'ın (Rojhılat) Urmiye kentindeki cezaevinde tutuklu bulunan 5 Kürt tutuklu açlık grevine başladı.

Doğu Kürdistan'ın (Rojhılat) Urmiye kentindeki cezaevinde tutuklu bulunan 5 Kürt tutuklu açlık grevine başladı.

Tutuklular talepleri kabul edilene kadar greve devam edeceklerini duyurdu.

Rojhılat İnsan Hakları İzleme Örgütü, Urmiye cezaevinde tutuklu bulunan Kadir Selimi, Mustafa Sebzi, Beşir Pirmawene, Muhammed Pişbin ve Türkiye nüfusuna kayıtlı Rahim Turgut adlı tutukluların bir haftadan bu yanadır açlık grevinde olduklarını duyurdu.

Örgütün aktardığına göre Kürt tutsaklar aileleri ile görüşmelerine izin verilmesini veya ikamet ettikleri kentlere yakın cezaevilerine nakil edilmelerini talep ediyor.

Diğer yandan, cezaevi yetkililerinin de tutsakların taleplerine cevap vermek yerine kendilerine doldurmaları için form göndererek, “Cezaevi yönetimi olarak can güvenliğinizden sorumlu değiliz” dediği belirtildi. 

Siyaset Haberleri

Refah sınır kapısı resmen açıldı
Tom Barrack: Yeni bir Sykes-Picot istemiyoruz
Haseke ve Kamışlo’da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi
Dünya benzeri yeni bir gezegen keşfedildi
Tasmim İttifakı: KDP ve YNK anlaşamazsa, Cumhurbaşkanını parlamento belirleyecek