Kürt siyasetçi Mahmut Alınak tahliye edildi

Müebbet hapis cezasıyla yargılanan Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, davanın ilk duruşmasında tahliye oldu.

Haber Merkezi - Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye oldu.

Mahmut Alınak'ın oğlu ve Avukatı Bişar Alınak, Twitter hesabından "Babam tahliye edildi. Darısı tüm siyasi tutsaklara..." paylaşımı yaptı. 

Kars'ta 13 Şubat tarihinde “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan Siyasetçi ve Yazar Mahmut Alınak, “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak” suçlamaları ileri sürülerek 17 Şubat'ta tutuklanmıştı.

 

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var