Kürt sanatçı Benli'nin Kürtçe kitaplarına cezaevinde el konuldu

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Kürt sanatçı Erkan Benli'nin yazdığı Kürtçe kitap taslağına ve Yaşar Kemal'in Kürtçeye çevrilen kitaplarına el konuldu. Benli, kamuoyundan duyarlılık talep etti.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Kürt sanatçı Erkan Benli, cezaevinde yaşadığı hak ihlallerini ailesi aracılığıyla duyurdu. Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2016 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında gözaltına alınarak tutuklanan Benli, cezaevindeki hücresine yapılan baskında, yazdığı Kürtçe kitap taslağına ve Yaşar Kemal'in Kürtçeye çevrilen kitaplarına gardiyanlar tarafından el konulduğunu belirtti.

Ailesi ile açıklama yapan Benli, "Kitaplarım ve yazılarım dışında bir şey yok, onları da elimden aldılar. Son yapılan baskında hem kendi yazdığım hem de Yaşar Kemal'in Kürtçeye çevrilen kitaplarını aldılar," ifadeleriyle yaşadığı durumu paylaştı ve kamuoyundan duyarlılık gösterilmesini istedi. (MA)

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri