Kürt politikacı Londra’da belediye başkanı seçildi

.

 Londra’da Kürt politikacı Serbaz Berzenci Lambeth belediye başkanı seçildi. Berzenci Kürt milli kıyafetleri ile yemin ederek görevine başladı.

İngiltere’de geçen yıl Mayıs ayında yapılan yerel seçimlerde Londra/Lambeth’te belediye meclis üyesi seçilen ve daha sonra başkan yardımcısı olan Kürt politikacı Serbaz Berzenci, belediye başkanı oldu.

36 yaşındaki Berzenci, Çarşamba günü belediye meclisinde İngiltere Kralı’nın resmi temsilcisi, bazı milletvekilleri ve ileri gelenlerin katıldığı resmi bir törene Kürt kıyafetleri ile hem Kürtçe hem de İngilizce yemin ederek göreve başladı.

Rûdaw’a konuşan Berzenci, “Böyle bir görei aldığım için mutluyum ve sorumluluğumu sadakatle yerine getirmeyi umuyorum" dedi.

Serbaz Berzenci, Londra’nın 32 bölgesinden biri olan Lambeth’te belediye meclisinde yapılan oylamada 63 oyla seçildi.

Aslen Süleymaniye’nin Raperin ilçesi (Ranya) Haciawa kasabasına bağlı Memundew köyü nüfusuna kayıtlı olan Berzenci, Londra Şehir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği alanında lisans derecesi ile mezun oldu.

2019 yılında da Kürt politikacı İbrahim Doğuş aynı bölgenin ilk Kürt belediye başkanı olmuştu.  

Kurdistan Haberleri

YNK yetkilisi: Peşmerge'nin birleşmesi KDP-YNK yakınlaşmasının önünü açabilir
Irak Başbakanı: Şii milisler silah bırakmak için Türk askerinin çekilmesini istedi
Şoreş İsmail: Peşmerge artık birleşik ve profesyonel bir ordu
Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı: Peşmerge Bakanlığı dışındaki her güç milistir
Fransa ve İngiltere'den Suudi Arabistan'a askeri destek