Kürt komutan, Irak İstihbarat ve Güvenlik Dairesi’ne genel müdür olarak atandı

Kürt General İdris Xidir Xoşnav, Irak İstihbarat ve Güvenlik Dairesi genel müdürü olarak atandı. Ancak atama kararı henüz yürürlüğe girmedi.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Grubu Başkan Yardımcısı Kerim Şükür, General İdris Xidir Xoşnav’ın bu hafta atama kararının çıktığını, ancak henüz göreve başlamadığını belirtti.

Daha önce Irak Ordusu'nun 10’uncu Tümen Komutanlığı görevini yürüten General Xoşnav, Enbar vilayetinde görev yapmıştı.

Kerim Şükür, daha önce bu görevi General Guhdar Amedi'nin yürüttüğünü, ancak Amedi’nin Cumhurbaşkanlığı'na danışman olarak atandığını hatırlattı.

Daha önce YNK'li Şoriş Xalid Said de, Dışişleri Bakanlığı çok taraflı ve hukuki işlerden sorumlu bakan yardımcılığı görevini devralmıştı.(Rudaw)

Kurdistan Haberleri

Haseke’ye Yeni Vali: Nuraddin İssa Göreve Başladı
ABD-Rusya anlaşması bitti, nükleer sınırlar ortadan kalktı
WP'de tarihi küçülme: Türkiye muhabirleri de işten çıkarıldı
İsrail’den Dürzilere yeni askeri birim
ENKS’den Kobani uyarısı: Abluka sürüyor