KÜRT-KAV, Barış Süreci İçin Kürtlerin Konumunu Masaya Yatırıyor

KÜRT-KAV, 13 Eylül 2025’te “Kürtler Barış Süreci'nin Neresinde” başlıklı konferans düzenliyor

KÜRT-KAV, 13 Eylül 2025’te “Kürtler Barış Süreci'nin Neresinde” başlıklı konferans düzenleyecek. İki oturumdan oluşacak etkinlik, barış sürecinin güncel durumunu değerlendirmek üzere akademisyenler, yazarlar ve Kürdistani parti temsilcilerini bir araya getirecek.

Konferansın birinci oturumunun moderatörlüğünü Ercan İlgin üstlenecek. Bu oturumda Prof. Dr. Aziz Yağan, Doç. Dr. Bülent Küçük ve yazar Ümit Fırat konuşmacı olarak katılacak.

İkinci oturumun moderatörlüğünü H. Siyabend Aytemur yapacak. Bu oturumda ise Alfabetik sırayla; PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, HAKPAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan ve PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik barış sürecine dair görüşlerini paylaşacak.

KÜRT-KAV yetkilileri, konferansın, Kürt halkının barış sürecindeki rolü ve sürecin geleceğine dair önemli tartışmalara zemin hazırlayacağını belirtti.

Kurdistan Haberleri

Kürtler dahil Suriye’deki bileşenler, BM heyetiyle bir araya geldi
Rusya'dan Merz'e alaycı yanıt: Siz oyunda değilsiniz
11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
Lacan'daki olaylarda yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi
Yunanistan'dan Ege adalarına 'İsrail Kalkanı'