Kürt Kadınları PWK İstanbul Temsilciliği’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladılar

.

Kürt kadınları, 09.03.2024 günü Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) İstanbul Temsilciliği’nde bir toplantı ve etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

PWK kadın üyeleri, PWK Istanbul yönetici ve üyelerinin yanısıra çok sayıda Kürt kadını bu etkinliğe katıldı.

Etkinliğin başlangıcında, PWK MYK üyesi Kasım Ergün bu etkinlik ve 8 Mart’ın anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Daha sonra Genel Başkanı Mustafa Özçelik günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yaptı. Mustafa Özçelik etkinliğe katılan kadınlara birer gül takdim etti.

Ardından PWK Kadın Komisyonu adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilşkin bir konuşma yapıldı.

Kürt yurtseveri Abdülmecit Kapazan da Cigerhun'un 8 Mart ile ilgili 2 şiirini okudu

Dağa sonra etkinliğe katılanlar birlikte bir kahvaltı yaptılar.

İstanbul’daki Kürt kadınlarının diyalog ve ilşkilerinin sürekli hale getirilmesi için sohbet ve konuşmalar yapıldı.

İstanbul’daki PWK Kadın Komisyonu’nun bu etkinliğinde, İstanbul’daki Kürt kadınlar, sıcak, dostane, verimli bir atmosferde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

09.03.2024

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

Kurdistan Haberleri

PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER İZMİR'DE BİR KONFERANS DÜZENLEDİLER
ABD-İran mutabakatı: Dünyada ihtiyatlı iyimserlik hakim
Ortadoğu’nun gizli kartı: CIA raporlarında Kürtler
ABD-İran anlaşmasıyla 'Helsinki tuzağı' yeniden mi tekerrür ediyor?
URFA’DA PÊLKURD, PSK, PWK, VEJÎN, BAĞIMSIZ ŞAHSİYETLER KONFERANSI