Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya'dan deprem bölgesine 1 milyon dolar bağış

.

ABD’de yaşayan Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya, deprem bölgesine ilk etepta 1 milyon dolar bağışta bulunacağını  ve ardından ilave 1 milyon dolar daha bağış yapacağını açıkladı.

6 Şubat’ta Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı.

Yaşanan depreme yurt içi ve yurt dışından yardım kampanyaları başlatıldı.

Dünyaca ünlü Kürt iş insanı Chobani Yogurt şirketinin sahibi Hamdi Ulukaya Türkiye için açılan Turkish Philanthropy Funds Turkiye Earthquake Relief Fund’a (Türk Hayır Fonları Türkiye Deprem Yardim Fonu) yapılan toplam bağışa eş değer  1 milyon dolar bağışta bulunacağını ilerleyen dönemde bir milyon daha bağış yapacağını duyurdu.

Ulukaya herkese TPF’nin yardım kampanyasına katılma çağrısı yaptı.  

Chobani’nin sahibi Twitter hesabından paylaşımla yapacağı bağışı şu ifadelerle duyurdu:

“Türkiye’deki depremde TPF’nin yardım kampanyasına herkesi desteğe çağırıyorum. Ben ilk etapta 1.000.000 USD bağışlıyorum. Ayrıca bağışların toplamına eşdeğerde 1.000.000 USD'ye kadar ilave bir bağışta daha bulunacağım. Türkiye'ye hep beraber yardım edelim!”

1972’de Erzincan’da dünyaya gelen ve ABD’de Chobani Yogurt şirketi kurarak dünyanın en zengin iş insanları içerisine giren Ulukaya 2014 yılında da BM üzerinden Kobani’ye 2 milyon dolar bağışlamış, bu yıl da Bill Gates’in çağrısıyla servetinin yarısını mültecilere bağışlamak için “Tent” adlı bir vakıf kurmuştu.

Kurdistan Haberleri

Mesud Pezeşkiyan’ın Oğlu’ndan Savaş Günlükleri: “Hiçbir Şey Normal Değil”
Talabani’den ABD İddialarına Net Yanıt: 'Silahlandırma İddiaları Doğru Değil'
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Kara harekâtı olmadan hedeflere ulaşabiliriz
Yeni Anayasa süreci ilk somut adımla başladı Türk Milleti mi, Türkiye halkı mı?
ABD’ye 'Tayvan modeli' çağrısı: ABD, Kürdistan Bölgesi’ne hava savunma desteği sağlamalı