“Kürdistani bölgelerin güvenliği için Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu anlaşmalı”

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu James Thornton, Kürdistan Bölgesi’nin idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde oluşan güvenlik boşluğunu doldurmak için Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu’nun anlaşması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi- Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne destek verdiğini vurgulayan James Thornton, yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nin federal yapısından memnunuz. İngiltere, bütün sorunları çözmek için Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümeti arasındaki müzakereleri destekliyor” dedi.

Thornton, şunları söyledi:

“Güvenlik boşluğunun oluştuğu Kürdistani bölgelerde güvenliği sağlamak ve terör örgütü DAİŞ’in yeniden canlanmasını önlemek için Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasında bir güvenlik anlaşması gerekiyor."

Bağdat ile Erbil hattındaki sorunlara da değinen Thornton, Erbil - Bağdat arasındaki sorunlar anayasal çerçevede çözülmeli. İki hükümet arasındaki petrol gelirleri ve bütçeyle ilgili sorunların da çözülmesini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bağdat ile Erbil arasındaki sorunlar; bütçe, memur maaşları, petrol geliri ve tartışmalı bölgeler gibi konuları içeriyor.

 

Basnews

Siyaset Haberleri

İran’da Pezeşkiyan gerilimi: Hamaney’den istifa uyarısı
Israel Hayom gazetesi: İran ordusu Rojhılatlı Kürt gruplara kara operasyonları düzenledi
Rojhılatlı Kürt partileri: Tahran idamlarla yeni protestoları engellemeye çalışıyor
Irak’ta hükümet ile silahlı gruplar arasında yeni gerilim
Başkan Barzani: Kürdistan birlikte yaşamın beşiği olmaya devam edecek