Kürdistan Sağlık Bakanlığı coronavirüs ile ilgili son verileri açıkladı

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, coronavirüs (Covid-19) ilişkin genel ve son verileri açıkladı.

Haber Merkezi - Bakanlığın açıklamasında, şimdiye kadar gerçekleştirilen test sayısının 60 bin 483 olduğu kaydedildi.

Ayrıca, şimdiye kadar yurtdışından gelen 11 bin 25 kişinin karantinaya alındığı, bunlardan 1176’sının 32 farklı noktadaki karantina sürecinin devam ettiği bildirildi.

Son verilerle birlikte şimdiye kadar 413 kişide virüs tespit edilirken, bunlardan 383 kişi sağlığına kavuştu, 5 kişi yaşamını yitirdi. 25 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, 11 Mayıs itibarıyla kısmi normalleşme sürecine geçmişti. Normalleşme adımı çerçevesinde tüm ibadethaneler, çarşı ve birçok ticaret merkezi yeniden faaliyete geçmişti.

 

 

9 yeni vaka tespit edildi

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, coronavirüs ile ilgili son 24 saat içerisindeki bilgileri açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre 9 yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakasına rastlandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde 1082 coronavirüs testinin gerçekleştirildiği ve 9 pozitif vakaya rastlandığı belirtildi.

Açıklamada coronavirüse yakalanan kişilerden 8’inin Süleymaniye’de, 1’inin ise Baziyan ilçesinde ikamet ettikleri ifade edildi.

 

Siyaset Haberleri

İstihbarat şefinden veda günü bombası: “Fauci COVID’i başlatan Wuhan’daki araştırmayı fonladı, Kongre’ye yalan söyledi”
Washington ile Şam yakınlaşıyor: DSG'nin entegrasyonu ve Hizbullah'a karşı yeni plan
Reuters: Devrim Muhafızları Irak'ta Körfez ülkelerini hedef alan gizli hücreler kurdu
Hizbullah’ın İHA saldırısında biri komutan 4 İsrail askeri öldü
ENKS Sözcüsü: Suriye'de Kürtlerin, kendi bölgelerini yönetme hakkı var