Kürdistan Parlamentosu’ndan Nasrallah’a kınama

Kürdistan Parlamentosu, Başkan Mesud Barzani’yle ilgili ifadelerinden dolayı Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah’ı sert bir dille kınadı.

Haber Merkezi- Kürdistan Parlamentosu’ndan yapılan açıklamada, Nasrallah’ın ifadelerinin kabul edilemez olduğu bildirildi.

Açıklamada, Peşmerge Güçleri’nin terör örgütü DAİŞ’e karşı kahramanca mücadele ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Kahraman Peşmerge Güçleri, kendi canları pahasına DAİŞ’e karşı savaştı. Onlar, tüm dünyanın gözü önünde DAİŞ teröristleriyle mücadele etti ve büyük bir kahramanlık örneği gösterdi.”

Kürdistan Parlamentosu, Nasrallah ile taraftarlarının 16, 20 ve 26 Ekim 2017’de Kürdistan Bölgesi’ne saldırının bir parçası olduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi temsilcileri olarak, günlerdir bizimle ilgili sarf edilen sözleri reddediyoruz. Kürdistan Parlamentosu ve Kürdistan halkının temsilcileri olarak Peşmerge Güçleri’ne ve halkımızın sembolüne yönelik kullanılan ifadeleri sert bir dille kınıyoruz” denildi.

 

 

Siyaset Haberleri

Washington Post analizi: İran savaşı Türkiye-İsrail rekabetini derinleştirdi
Haseke Vali Yardımcısı: 1500 aile daha Afrin’e dönüyor
KDP ve Komel görüşmesi sonrası ortak açıklama: Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları önceliğimiz
Başkan Barzani: Peşmerge olmak en büyük onurdur
Pekin’de kritik zirve: Çin ve Rusya’dan 20 anlaşma