Kürdistan Parlamentosu Eylül’de yeniden toplanıyor

Kürdistan Parlamentosu, başkanlık ve meclis başkanlığı görevlerini belirlemek üzere gelecek ay oturumlarını yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Kürdistan Parlamentosu, aylar süren aranın ardından 1-15 Eylül tarihleri arasında oturumlarına yeniden başlamaya hazırlanıyor.

Tüzük gereği ilk gündem, Parlamento Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Sekreterin seçilmesi olacak. Bu kapsamda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) üçer aday belirlerken, taraflar arasında görüşmeler sürüyor.

YNK Milletvekili Cutyar Yusuf, başkanlık seçiminin eylül ortasında yapılmasını beklediklerini ifade etti. Hristiyanları temsil eden Milletvekili Rami Nuri ise başkanlık üyelerinden birinin bileşenlere verilmesi gerektiğini vurguladı.

Parlamento Başkanlığı seçimlerinin ardından gündeme, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı seçimi gelecek.

Siyaset Haberleri

İran: Neçirvan Barzani'nin evine yönelik saldırı bize ait değildi
Macron: Rusya’nın saldırıları karşılıksız kalmayacak
Trump: ABD, Danimarka ve Grönland ile süresiz güvenlik anlaşmasına vardı
ABD Dışişleri'nden Irak'tan çekilme açıklaması
Savaş ve Barış Konusunda, Kuzey (Bakur), Güney’in (Başur’un) Deneyimini Görmeli!..