‘’Kürdistan Gerçekliği, Tüm İnsanlığın Vicdanında Henüz Sarılamamış Bir Yara Olarak Duruyor’’

PAK Genel Başkanı Fransa’da ‘’Gül Bayramı’’nda Konuştu:

 

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK Fransa Komitesi üyeleri Şeyhmus Dip, Faysal Taşkıran, Yakup Karademir ile Fransa’daki bir grup PAK üyesi ile birlikte  Fransa’nın Cherbourg şehrinde  Fransa Sosyalist Partisi’nce(PS) düzenlenen ‘’Gül Bayramı’’na katıldı. 

PAK heyeti, Cherbourgê  Belediye Başkanı sayın Benoit Arrive, PS Manş Federasyonu Başkanı Arnaud Catherine ile PAK kurucularından, PAK Cherbourgê temsilcisi Şuayip Adlığ tarafından karşılandı. Cherbourgê  Belediye Başkanı ile PS yönetici ve üyeleri PAK heyetini sıcak bir ilgili ve dostane bir şekilde karşıladılar.

PS’nin ‘’Gül Bayramı’’ bir çok seminer, panel ve etkinlikle kutlandı. PAK da bir tanıtım standı açtı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ‘’Kürt ve Kürdistan gerçekliği’’ üzerine bir sunum yaptı.

Mustafa Özçelik sunuma başlamadan önce, Şuayip Adlığ PAK ve yapılacak sunum konusunda kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Etkili bir katılımın sağlandığı seminerde Mustafa özçelik’in sunumu, Fransa ‘da üniversite öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Salih Akın tarafından anında Fransızcaya çevrildi.

Mustafa Özçelik konuşmasının başında Cherbourgê Belediye Bşakanı ile PS yönetici ve üyelerine bu dawetiye ve sıcak karşılama için teşekkirlerini dile getirdi.Ve şöyle devam etti:

‘’Kürtlerin dünyada dostlarının arttığını bu etkinliğe davet edilmemizle  görüyor olmanın sevincini bir kez daha yaşıyoruz. Sykes-Picot ve Lozan Antlaşmalarından bu yana, dört parçaya bölünmüş olan Kürt milleti ve Kürdistan, 100 yıldır dünya devletlerince yok sayılmıştır. O günden bu yana halkımızın maruz kaldığı onlarca, soykırım, katliam ve yıkım uygulaması dünya kamuoyunca duyulmadıü görülmedi, yok sayıldı. Bu gerçeklik atalarımızı ‘’Kürdistan dağlarından başka dostumuz yoktur’’ demeye itmiştir.Ama,özellikle  son 20-30 yılda artık sadece Kürdistan dağlarının değil, bir çok dostumuzun olduğunu sevinerek görüyoruz . Madam Mitterand ‘’Kürtlerin  Anası’’  olarak, milletimizin acılarına, dertlerine ortak olmuş, yardıma koşmuştu. Bugün Fransa ve bir çok dünya devleti,  DAİŞê karşı  Güney Kürdistan pêşmerge gücü ve Rojava Kurdistanı’nda YPG tarafından sürdürülen direnişi desteklemekte, çok boyutlu yardımlarda bulunmaktadır.Bu yardımlardan dolayı, Fransa ve ilgili tüm devletlere teşekkürlrimi sunuyorum.Umut ediyorum ki, haritaların yeniden çizileceği bu tarihsel süreçte, Kürdistan halkına yapılan tarihsel haksızlık düzeltilir ve bu yardım ile  destek, Güney Kürdistan’ın bağımsızlığı ve Kuzey, Rojava ve Doğu Kürdistan’da da halkımızın siyasi bir statü elde etmesi için de devam eder’’.

Mustafa Özçelik konuşmasının devamında PAK’ın kuruluş süreci programı ve siyasi perspektifi  ile Kuzey Kürdistan’da yaşanan süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu. PS’yi  Avrupa Birliği, Sosyalist Enternasyonal ve uluslararası diğer platformlarda , Küzey Kürdistan halkının , Kürt milletinin ulusal demokratik haklarının sağlanması ve yasal güvencelerin sağlanması için destek sağlamaya çağıran Mustafa Özçelik, Kuzey Kürdistan’da sürdürülen savaşa son verilmesi ve siyasal çözüm yollarının açılması için Türk Devleti nezdinde girişimlerin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Katılımcıların soruları ve verilen cevaplardan sonra, Mustafa Özçelik bu organizasyon için emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerini sundu ve seminer  son buldu.

Sunum tamalandıktan sonra, PS Manş Bölgesi Başkanı Arnaud Catherine Mustafa Ozçelîk’e  Sosyalist Parti  tarihini içeren bir kitap hediye etti. Ve ardından da ‘’Şimdi de size sahip olabileceğiniz en büyük silahı veriyorum’’ diyerek bir  bir kalem hediye etti. Mustafa Özçelik de  teşekkürlerini sundu ve ‘’Bu silahı yaşamım boyunca koruyacağım’’ dedi.

‘’Gül Bayramı’’ akşam PS tarafından verilen kokteyl ile sona erdi. PAK kurucularından ve Cherbourg PAK temsilcisi Şuayip Adlığ’ın ailesi de hazırlamış oldukları çeşitli Kürt yemekleriyle kokteyle renk ve tad kattılar.

PAK heyetinin Fransa Sosyalist Partisi’nin  ‘’Gül Bayramı’’na katılımı, her iki partinin ilişkileri açısından önemli bir başlangıç olmuştur. PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve beraberindeki heyet, 05.10.2016 günü Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin partisi olan Sosyalist Parti’nin  Dişilişkiler Sorumlusu ve yöneticileriyle ayrıca resmi bir görüşme de gerçekleştirecekler.

Siyaset Haberleri

Türkan Elçi: Şaşırmadım, üzgünüm
Bir nankör, bir dilbaz ve Türk-Amerikan didişmesi
AP Türkiye Raportörü Amor: “AB’nin sorunu Türkiye’yle değil Erdoğan’la
Fehim Taştekin: Bağdat’ın çözümü: PKK’ye siyasi mültecilik!
Bu yıl, Ermeni Soykırımı’nın 109. yıldönümü