Kürdistan Bölgesi Hükümeti 11 bin 141 şehit yakınına mülk verecek

.

 Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı ile 11 bin 141 şehit ve siyasi tutuklu yakını ve Enfal mağduruna birer parça arsa dağıtılacak.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Medya ve İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı ile şehit ve siyasi tutuklu yakınları ile Enfal Soykırımı mağdurlarına arsa verilecek.

Açıklamada, isimlerin netleştirilmesi ve belirlenen şartların gözden geçirilmesinin ardından arsaların dağıtımına başlanacağı belirtildi.

Söz konusu süreç Şehit ve Enfal Bakanlığı ile Şehircilik ve Turizm Bakanlığı temsilcileri ile uzman kişiler tarafından yürütülecek. 

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Abdullah Hacı Mahmud, Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm kent ve ilçelerde yürütülecek olan çalışmalar neticesinde, şehit yakınlarına belirlenen yerlerde arsa verileceğini söyledi.

Hacı Mahmud, en kısa zamanda çalışmalarını sonuçlandırmak istediklerini dile getirdi.

Kurdistan Haberleri

PWK: 49’lar Olayı Unutulmadı, Unutulmayacak
Şam’dan DSG’ye ''3 birlik'' onayı: Entegrasyon görüşmelerinde kritik aşama
Ukrayna barış görüşmeleri: Süreç nasıl ilerleyecek?
.
Başkan Barzani’den FIFA ödülü alan Zaho taraftarına tebrik mesajı