Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesine saldıran kişi öldürüldü

.

 Başkent Erbil’de, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesine girmeye çalışarak korumalara saldıran kişinin öldürüldüğü belirtildi

Erbil Polis Müdürlüğünden olaya ilişkin yapılan açıklamada, akşam saat 18.00'da bir kişinin Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesine girmeye çalıştığı ve korumalara saldırdığı belirtildi.

Korumaların karşılık vermesi üzerine (M.M) isimli söz konusu şahsın öldürüldüğü bildirildi.

Polis güçlerinin olay yerine ulaştığı ve ölen kişinin cesedinin de adli tıpa nakledildiği kaydedildi.

Rûdaw’a konuşan Erbil Polis Müdürlüğü’nden bir kaynak, saldırganın neden bu saldırıyı gerçekleştirdiğine dair henüz ellerinde bir bilgi olmadığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Rûdaw muhabirine konuşan Erbil Valisi Omid Xoşnaw da, saldırganın 20-25 yaşlarında olduğunu, Erbil’de ikamet ettiğini ve saldırının bir “terör” saldırısı olup olmadığını henüz bilmediklerini söyledi.

Xoşnaw, "Soruşturmanın neticesini en yakın zamanda kamuoyu ve Kürdistan halkına açıklayacağız" dedi. 

Kurdistan Haberleri

İran’daki protestolara müdahalede can kaybı en az 7 bine ulaştı
Avrupa Parlamentosu Rojava'ya ilişkin tasarıyı kabul etti
AFP: Hol Kampı'ndaki yabancı ailelerin çoğu kaçtı
Rojava’da 12 Yıllık Öz-Yönetim Sonrası Yaşanan Trajedi
Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'nda 1925 Milli Hareketi Anması