Kürdistan Anti Terör Birimi: Erbil'de 8 bombalı İHA düşürüldü

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Müdürlüğü, Erbil semalarında uçan 8 bombalı insansız hava aracının (İHA) koalisyon güçleri tarafından düşürülerek imha edildiğini açıkladı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Müdürlüğü, çarşamba akşamı Erbil semalarında 8 bombalı insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 20.53 ile 21.20 arasında koalisyon güçleri, Erbil semalarında uçan 8 bombalı İHA'yı tespit ederek düşürdü ve imha etti.

Açıklamada, saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtilirken, durumun kontrol altında olduğu ifade edildi.

Öte yandan Erbil, son aylarda çok sayıda İHA saldırısı girişimine sahne olmuş, hava savunma sistemleri bu saldırıların büyük bölümünü etkisiz hale getirmişti.

Siyaset Haberleri

PWK, DEM Parti’nin Diyarbakır Toplantısı’na Neden Katılmadı?
İran: Neçirvan Barzani'nin evine yönelik saldırı bize ait değildi
Macron: Rusya’nın saldırıları karşılıksız kalmayacak
Trump: ABD, Danimarka ve Grönland ile süresiz güvenlik anlaşmasına vardı
ABD Dışişleri'nden Irak'tan çekilme açıklaması