Kürdistan Alimleri İnisiyatifi’nden Xeznewi'ye destek: Şam heyetinde yer almalı

Kürdistan Alimleri İnisiyatifi, Şeyh Murşid Xeznewi'nin Kürt partileri arasındaki birlik çabalarını maddi ve manevi destek sunduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, Xeznevi’nin, Şam'la yapılacak müzakerelere katılacak heyetin içinde yer alması ve müzaker

Kürdistan Alimleri İnisiyatifi Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Türkçe yayımladığı açıklamada Şeyh Murşid Xeznewi'nin Kürtler arası birlik çabalarını desteklediklerini duyurdu.

İnisiyatif, açıklamasında Kürt milletinin tarihsel olarak birlikte yaşamaya olan inancını bir kez daha dile getirdi. Her milletten farklı inançlara sahip insanların Kürt toplumunda da bulunduğunu belirten Kürdistan Alimler İnisiyatifi, bu çeşitliliğe saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Şeyh Şam heyetinde yer almalı"

"Biz Kürt milleti olarak, birlikte yaşamaya her milletten daha çok inanıyoruz" diyen İnisiyatif, toplumda tüm kesimlerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada Şeyh Murşid Xeznewi’nin Şam’a giden müzakere heyetinde yer alması tavsiye edildi:

“Biz Kurdistan Alimleri İnisiyatifi olarak Şeyh Murşid Xeznewi'ye bütün maddi ve manevi imkânlarımızla desteğimizi tüm kalbimizle iletiyoruz. Ayrıca biz Şeyh Mürşid'in Şam'la müzakere edecek heyetin içinde yer almasını ve o heyetle birlikte müzakere masasında hazır bulunmasını tavsiye ediyoruz.”

"Kürdistan'ın statüsü kırmızı çizgimiz"

İnisiyatifi temsilen yapılan açıklamada, Kürtlerin kırmızı çizgisinin "Kürdistan'ın statüsü" olduğu ifade edildi. Ancak, bu statünün şekli ve belirlenme yönteminin, ilgili müzakere heyetinin işi olduğu belirtildi. Alimler İnisiyatifi, bu konuda herhangi bir müdahalede bulunmanın görevleri olmadığını, sadece destek vermekle yükümlü olduklarını açıkladı:

“O statünün şekli ve yöntemleri şüphesiz o heyetin işidir. Heyetimize nasihat ve öğüt vermek bizim görevimiz değildir. Biz tüm imkânlarımızla bu tek sesli delegasyonumuzun yanındayız.”

Tek Ses, çok Renk

Açıklamada ayrıca, "Çok Renk Ama Tek Ses" sloganını esas aldıklarını belirten Alimler, farklı renklerin (inançlar ve kültürler) Kürt halkının zenginliğini oluşturduğunu ancak tüm bu çeşitliliğe rağmen, toplumsal ve siyasi mesajın tek bir sesle verilmesi gerektiği ifade edildi.

"Renklerimiz çok olsa da sesimiz tek olsun" ifadesi, Kürt birliğine ve ortak amaca odaklanmanın önemini vurgulayan bir çağrı olarak öne çıktı.

 

 

 

 

Kurdistan Haberleri

ABD’den Ortadoğu’da rekor askeri konuşlanma
Trump'ın Barış Kurulu: Türkiye katıldı, Avrupa mesafeli
Almanya, Türkiye'nin imza attığı Barış Kurulu'na katılmıyor
İlham Ahmed: Kürtlerin destek sesi halkımızın onurunu koruyan bir savunma hattına dönüştü
BM'den kritik Kobani uyarısı: ‘Tüm yollar kapalı, insani durum kötüleşiyor’