KSDP lideri: Parlamento seçimlerini ertelemenin mazereti olamaz

.

KSDP lideri Muhammed Hacı Mahmud, parlamento seçimlerinin ertelemesinin hiçbir mazeretinin olmadığını söyledi.

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, seçime ilişkin konuştu. 

KSDP lideri şunları söyledi:

“Kürtlerin gurur duyduğu şey seçim yapmaktır. Seçim tarihini belirlememenin mazereti olamaz. Bunun nedeni ise bazı partiler seçim sonuçlarından kaçıyorlar. Ayrıca herkes seçimlerden yana olduğunu söylüyor ama uygulamaya gelince çoğu seçim sonuçlarından yana değil ve sorun çıkartıyorlar.”

Muhammed Hacı Mahmud, “Şimdi konu bileşenler üzerine duruyor. Bana göre izin vermeleri gerek ki onlar kendileri 11 masayı seçsinler” dedi.

KSDP lideri, "Kürdistan Bölgesi'nin seçimler için tek platform haline gelmesinin iyi olacağını düşünüyorum ve seçim komisyonunda değişiklikler olacak" şeklinde konuştu.

K24

Kurdistan Haberleri

PWK: Leyla Zana’ya Yapılan Küfür ve Hakaretleri Kınıyoruz
Kürdistan Bayrağı’nı sahiplenmek, tüm şehitlerimizin, halkımızın emek, mücadele ve fedakarlıklarını sahiplenmektir
PWK: 49’lar Olayı Unutulmadı, Unutulmayacak
Şam’dan DSG’ye ''3 birlik'' onayı: Entegrasyon görüşmelerinde kritik aşama
Ukrayna barış görüşmeleri: Süreç nasıl ilerleyecek?