Kritik 'güvenli bölge' toplantısı başladı

Rojava Kürdistanı'nda tesisi planlanan "Güvenli Bölge"ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler başladı. Washington Post, Türkiye'nin, ABD’nin 15 kilometrelik ‘güvenli bölge’ teklifini reddettiğini iddia etti.

Rojava Kürdistanı'nda tesisi planlanan "Güvenli Bölge"ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler başladı. Washington Post, Türkiye'nin, ABD’nin 15 kilometrelik ‘güvenli bölge’ teklifini reddettiğini iddia etti.

 

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada "Suriye'nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge'ye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmeler bugün saat 10.00’da MSB/Ankara'da başlamıştır" ifadesine yer verildi.

WP: Türkiye, ABD’nin 15 kilometrelik ‘güvenli bölge’ teklifini reddetti

Görüşmeler sürdüğü sırada Washington Post'da ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yapacağı askeri harekatı önlemek için son bir teklifte bulunduğu, ancak Türkiye’nin öneriyi reddettiği iddia edildi.

Washington Post’un haberine göre, ABD yönetimi, Türkiye’ye Suriye sınırının güneyinde, 15 km derinliğinde ve 140 km uzunluğunda bir alanda Kürt grupların olmadığı bir ‘güvenlik alanı’ oluşturma teklifinde bulundu. Öneride, Kürt grupların bu alanın gerisine çekilmesi öngörüldü.

Habere göre, Türkiye, Fırat nehri ile Irak arasında kalan bölgenin üçte ikisinin güvenlik altına alınacağını da taahhüt eden ABD’nin bu teklifini reddetti.

Haberde Türkiye’nin bu güvenli alan oluşturmasındaki bir diğer nedenin ülkede bulunan 3.6 milyondan fazla Suriyeli mülteciyi bu alana göndermek olduğu ifade edildi.

Siyaset Haberleri

Okul saldırısı failinin babası Diyarbakır'da İstihbarat Şube Müdürlüğü yapmış
Hürmüz düğümü: Türkiye'de enerjiye zam baskısı
Rojhılatlı Kürt lider Avrupa Parlamentosu’nda konuştu: İran’da federal sistem kurulmalı
Kremlin: 'İran’daki savaş bizim savaşımız değil'
Neçirvan Barzani ile Fransa Büyükelçisi görüştü