Kobanê’ye giden 25 tırlık insani yardım konvoyu Suruç’ta engellendi

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun Kobanê’ye ulaştırmak üzere yola çıkardığı 25 tırlık insani yardım konvoyu, Suruç otoban gişelerinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun bu sabah Rojava’nın Kobanê kentine ulaştırılmak üzere yola çıkardığı 25 tırlık insani yardım konvoyu, Urfa’nın Suruç ilçesindeki otoban gişelerinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uygulamanın insani yardıma açık bir müdahale olduğu vurgulandı. Açıklamada, temel ihtiyaçlara erişimin büyük ölçüde kesildiği Kobanê’de halkın yaşamının ciddi risk altında olduğu belirtilerek, yardım konvoyunun engellenmesinin telafisi imkânsız sonuçlara yol açabileceği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu uygulama; insani yardıma açık bir müdahale olup, temel ihtiyaçlara ulaşamayan ve hayatları tehlike altında bulunan Kobanê halkı açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.”
Platform, hükümete çağrıda bulunarak insani koridorun derhal açılmasını, yardım konvoyunun önündeki engellerin kaldırılmasını ve yolun acilen ulaşıma açılmasını istedi. Açıklamanın devamında, duyarlı kamuoyu, sivil toplum örgütleri ve hak savunucuları bu hukuksuz engellemeye karşı ses yükseltmeye ve harekete geçmeye çağrıldı.

 

Kurdistan Haberleri

Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tamamlandı
Mesrur Barzani: Tüm Peşmerge güçleri Bakanlık çatısı altında toplandı
Cengiz Güngör: Parmaklıkların Gölgesinden Amed'teki Cenaze Törenine Mehdi Abi
Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim yılı başladı
Suudi Arabistan'da hava saldırısı alarmı: Riyad'da patlama sesleri