Kirmaşan gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi

Doğu Kürdistan'ın Kirmaşan kentinde devam eden gösterilerde, İran güvenlik güçleri tarafından katledilen göstericilerin sayısı 15'e yükseldi.

Haber Merkezi- Doğu Kürdistan ve İran halkının İran rejiminin baskılarına karşı başlattıkları gösteriler devam ediyor.

Devam eden gösterilerde şimdiye kadar bir çok gösterici hayatını kaybederken, bir çok gösterici de İran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı.

 Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün yayınladığı açıklamada, Doğu Kürdistan'ın Kirmaşan kentinde İran güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucu şimdiye kadar 15 göstericinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 Elde edilen bilgilere göre, Kirmaşan'ın Dewletaya mahallesinde 5, Xumeyni mahallesinde 6 ve Ceiferaya mahallesinde 4 gösterici İran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti.

Kaynak: Basnews

Siyaset Haberleri

Rusya büyükelçisi Alman Dışişleri'ne çağırıldı
Süveyda'da İHA saldırısı: Askeri araç vuruldu
ABD Kongre üyesi: Suriye’nin adı sadece 'Suriye Cumhuriyeti' olmalı
ABD’li eski kongre üyesi: Kürtler, Amerika’nın Ortadoğu’daki en önemli müttefikidir
Suriye Alevileri Birliği Başkanı: Bizi öldüren bir yönetimden ne talep edebiliriz ki?